Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Kínában eltörölték a kötelező maszkhasználatot

Noha pozitív koronavírus-teszttel, vagy igazolt tünetekkel továbbra is kötelező a maszkhasználat, minden más esetben már csak ajánlott.

Fotó: Unsplash/Kay Lau
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Reuters jelentése szerint a pekingi metró megszüntette az utasokra vonatkozó kötelező maszkhasználatot, miután pár nappal korábban egy kínai egészségügyi szakértő arról beszélt, hogy a koronavírus már nem jelent komoly veszélyt a lakosságra.

A közösségi médiát azóta elárasztották a kínai felhasználók bejegyzései, melyekben üdvözlik az új intézkedését. Eközben pedig az egyik pekingi metróállomás személyzete leszedte a kötelező maszkviselésre figyelmeztető táblákat. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

Wu Zunyou, a Kínai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ vezető járványügyi szakértője úgy fogalmazott, a WHO adatai alapján a koronavírus-járvány már a végéhez közeledik, a helyi média beszámolói szerint pedig a legfrissebb hivatalos járványügyi adatok azt mutatják, hogy kevés az esély egy újabb hullámra az országban.

Noha a legtöbben örülnek a járványügyi intézkedések lazításának, akadnak olyanok is a közösségi médiában, akik aggodalmuknak adtak hangot a kötelező maszkviselés eltörlése miatt. A maszkhasználat ezentúl opcionális a tömegközlekedési eszközökön, a szupermarketekben, a mozikban, illetve olyan beltéri helyeken, ahol jellemzően sok ember fordul meg.

Továbbra is kötelező azonban a maszkhasználat, ha valaki pozitív koronavírus-tesztet produkál, ha tünetei vannak, továbbá mindenki számára kötelező, ha újabb járványkitörés történik, ahogy az egészségügyi intézményekben és idősotthonokban is viselni kell.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.

Fél nap alatt elfogták a budapesti Louis Vuitton üzlet tolvajait

A budapesti rendőrök mindössze 12 óra alatt azonosították a terézvárosi luxusmárkabolt betörésének feltételezett tetteseit.