Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,139 $

Kína jóváhagyta első saját fejlesztésű mRNS oltóanyagának alkalmazását

TÉMÁK:
#Covid #Kína
Fotó: illusztráció | unsplash
Orvostudomány

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Sürgősségi használatra engedélyezték az új vakcinát a kínai hatóságok.

A csaknem 4000 résztvevővel végzett klinikai vizsgálat során kiderült, hogy a kínai fejlesztésű mRNS-vakcina 85,3 százalékos hatékonyságot mutatott 14-28 nappal az emlékeztető oltás után.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

A CSPC Pharmaceutical Group által kifejlesztett oltóanyagot a pekingi egészségügyi szabályozó hatóság „sürgősségi használatra” engedélyezte – közölte a vállalat. Az emlékeztető oltást olyan emberek kapták, akik korábban más típusú vakcinát vettek fel.

Nagy kérdés, hogy mennyit gyártanak az új vakcinából

Míg a hagyományos vakcinák egy legyengített vagy inaktivált kórokozót használnak a vírus elleni immunvédelem kialakulásához, addig az mRNS oltások genetikai utasításokat hordoznak, amelyek megmutatják a test sejtjeinek, hogyan azonosítsák a koronavírus tüskefehérjéjét, melynek köszönhetően a szervezet antitesteket termelhet.

A fejlesztőcég azt még nem közölte, hogy hány adagot terveznek előállítani a vakcinából, azt ugyanakkor már elárulták, hogy az oltóanyag 2-8  fokon hosszú ideig tárolható – írja az Al Jazeera.

Kínában az elmúlt időszakban csökkenésnek indultak az esetszámok, ami rontja az új oltás értékesítési kilátásait, ugyanakkor a tudósok szerint az új vakcina esélyt teremt a jövőbeli járványok oltóanyagainak fejlesztésére.