Kiderült, mennyit kereshet Messi a PSG-nél, közel a megállapodás

Fotó: Twenty20
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 6. - 22:27

Az összeg még annál is több, amit Neymar kap, így ismét egy olyan helyzet állna elő, mint a Barcelonánál, bár most kisebb lenne kettejük között a különbség.

Messi régóta a legjobban fizetett játékos a futballban, a Barcelona hatalmas összegeket utalt át a számlájára, de ennek már vége, hiszen lejárt az argentin szerződése, és külön utakon folytatják tovább a gazdasági problémák miatt.

Sokat nem kellett várnunk arra, hogy megjelenjenek az első hírek Messi lehetőségeiről, és az sem okozhatott nagy meglepetést, hogy a Manchester City ezúttal nem száll harcba érte, mert Kane leigazolásán dolgoznak, már elég régóta.

A Chelsea viszont igényt tartanak a legendára, aki azonban Párizsba szeretne költözni, legalábbis erről szólnak a hírek. Nem titok, hogy az aranylabdás világsztár nagyon jóban van Neymarral, aki már elkezdte győzködni őt, akárcsak egy évvel ezelőtt.

Az sem titok, hogy a PSG mindent megmozgat annak érdekében, hogy pár nap alatt összehozzák az üzletet, de Mbappénál nincs fontosabb. A 90min a cikkében arról ír, hogy a L’Equipe szerint ennek ellenére Messi komoly összeget kapna, ami még Neymar fizetését is felülmúlná.

Évi 34 millió font ütné a markát, és ez már az adózás utáni összeg lenne, de már csak a mezeladásokból megtérülhetne ennek egy jelentősebb része. Érdekességképpen, Neymar jelenleg 30 millió fontot keres éves szinte, tehát alig pár millióval kapna csak kevesebbet.

Fabrizio Romano közben a Twitter oldalán keresztül jelenti, a PSG közel áll Messi szerződtetéséhez, és már elkezdte előkészíteni a 2023 júniusáig szóló kontraktust, amit a következő órákban tehetnek le az asztalra Messi és édesapja elé. Romano is úgy tudja, Messi nyitott a párizsi költözésre, míg a PSG nagyon magabiztos.

Arra is fény derült, hogy csütörtök este óta a PSG volt az egyetlen klub, amely közvetlenül, és nem közvetítőn keresztül megkereste Messit és az édesapját az üzlet miatt. A kontraktus egy hosszabbítási opciót is tartalmaz 2024-ig.