Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Úgy tudni, a két nagy erejű robbanás következtében több lakás is megsemmisült, s legkevesebb három ember megsérült.

Fotó: Unsplash/Alexandre Van Thuan
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint az éjszaka folyamán egy erős robbanás rázta meg a svéd főváros egyik külterületét, Hasselby-t, majd kedden kora reggel a helyszíntől mintegy 175 kilométerre délnyugatra fekvő Linköpingben egy másik robbanás letépte egy háromemeletes épület homlokzatát.

Egyelőre nem tudni, hogy a két robbanás összefüggésbe hozható-e egymással, ám az Expressen című svéd napilap kedden azt írta, hogy mindkét robbanás a bűnbandák közötti viszályhoz kapcsolódik, ami Svédországban egyre nagyobb problémát jelent a szaporodó autós lövöldözések és robbantások miatt.

A helyi jelentések szerint két banda, melynek egyikét egy Törökországban élő svéd-török kettős állampolgár, a másikat pedig egykori hadnagya vezeti, jelenleg is drogok és fegyverek miatt folytat harcot egymással.

Svédországban ténylegesen egyre komolyabb problémát jelentenek a bandaháborúk, ugyanis csak 2023-ban 261 lövöldözés történt, melyek következtében 36 ember életét vesztette, 73 pedig megsérült.

A rendőrség közlése szerint az érintett linköpingi terület lakóit egy közeli sportlétesítménybe evakuálták, míg a Hasselby-ben történt robbanás következtében három embert kórházba szállítottak, ám állapotuk egyelőre nem ismert.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.