Dollár
426,35 Ft
Euró
421,07 Ft
Font
481,56 Ft
Bitcoin
19,975 $

A kelet-ukrajnai szakadárok sürgős katonai segítséget kérnek Oroszországtól

Az orosz-ukrán egyesített ellenõrzõ és koordináló központ (JCCC) tagjai egy tüzérségi lövedék által okozott krátert vizsgálnak a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében fekvõ Vrubivka közelében 2022. február 17-én. Az orosz kormány által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok ezen a napon azzal vádolták a kijevi kormánycsapatokat, hogy az elmúlt 24 órában négyszer nyitottak tüzet a területükre. MTI/AP/Vadim Ghirda
not image

Borbély Fanni

2022. február 21. - 14:48

A szakadárok szerint egyre súlyosbodik a patthelyzet az ukrán határon, ezért azonnali katonai segítségre sürgették Oroszországot.

A szakadár kelet-ukrajnai Donyeck régió tisztviselői egy sürgős felhívást intéztek Moszkvához, mely szerint egyre csak súlyosbodik a patthelyzet a határon, ezért azonnali hatállyal szükségük van katonai támogatásra Oroszország részéről.

Soron kívül Diákjai előtt esett össze egy tanárnő, kollégája kezdte meg az újraélesztését

A kijevi erők és az oroszok által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok, akik önhatalmúlag kiáltották ki népköztársaságaikat már napok óta egymást vádolják az újabb és újabb lövöldözésekkel a régióban.

Eduard Baszurin, a Donyecki Népi Milícia szóvivője egy orosz YouTube-csatornának nyilatkozva közölte, meglátása szerint egy ilyen helyzetben Moszkvának “elsősorban erkölcsi támogatást kell nyújtania”, de hozzátette, “katonai segítségre is szükség van, különböző formákban”, habár nem részletezte, hogy pontosan mit ért ez alatt.

Baszurin hozzátette, úgy látja, hogy már most is háború folyik Donbaszban, és kiemelte, a helyzet “már nem egyszerűen nehéz, hanem kritikus” – számolt be az RT.