Kegyetlenül tombol a harmadik hullám Magyarországon, sehol nem javult a szennyvízhelyzet

Nyergesújfalu, 2021. március 17. A tatai 25. Klapka György Lövészdandár katonái fertőtlenítik a Komárom-Esztergom megyei Pedagógiai Szakszolgálat Esztergomi Tagintézményének Nyergesújfalui Telephelyének épületét 2021. március 17-én. MTI/Kovács Attila
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Müller Cecília országos tisztifőorvos megosztotta az új szennyvízadatokat, amikben a koronavírus örökítőanyagát vizsgálják.

Miközben Kína egy újabb fontos szállítmány küldött Magyarországra, amit az NNK már ellenőrzés alá is vont, ismertetésre került az aktuális oltási terv. Ennek alapján ismét sok idős, 60 év feletti embert olthatnak be.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

Látván a friss adatokat, nagyon nagy szükség van erre, akárcsak az újabb és újabb szállítmányokra. Müller Cecília közölt pár aggasztó számadatot, köztük a szennyvízadatokkal, amik semmi jót nem sugallnak a következő napokra.

Kiderült ugyanis, hogy a vírus örökítőanyaga majdnem mindenhol emelkedik. „Nagyon sok helyen mértünk emelkedést, illetve ahol stagnálást látunk, ott is egy magas szinten történő stagnálás van.” – mondta az országos tisztifőorvos.

Ezek az értékek is a 2020 őszi maximumot döntögetik, meghaladják azt. Egyértelműen nagymértékű emelkedést mértek Budapest központi szennyvíztisztító mintájában, Miskolcon, Szombathelyen, Zalaegerszegen. „Csökkentést sajnos sehol nem mértünk.”

Ez azt jelenti, hogy a következő 1-2 hétben arra lehet számítani, hogy az adatok növekedést mutathatnak, tehát több fertőzött lesz.