Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,845 $

Karácsony Gergely az újraválasztásról: még nagyobbat szeretnék győzni

Karácsony Gergely szerint valójában nem 41 szavazattal győzte le Vitézy Dávidot, és mindenképpen új választást akar Budapesten.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje (b) átveszi a szavazólapokat az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a II. kerületi Budagyöngye bölcsődében kialakított 21. szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Purger Tamás
Belpolitika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Karácsony Gergely tüntetést szervezett pénteken a Nemzeti Választási Bizottság épülete elé, melynek ideje alatt súlyos vádakat fogalmazott meg, többek között a bizottsággal szemben is. A tagok végül Karácsonyt hozták ki győztesnek az újraszámlálást követően, amire Vitézy Dávid nagyon gyorsan reagált egy hosszú poszt formájában.

Nem sokkal később már a Partizánban adott interjút, és kijelentette, ugyan Karácsonynak bocsánatot kellene kérnie az elmúlt két napért, hajlandó vele közösen dolgozni, mert Budapest az első számára. Szerinte Karácsony amiatt is váltott megint stílust, mivel erősen féltette a politikai karrierjét. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Győzelem ide vagy oda, Karácsony Gergely új választást akar, bár erősen valószínűtlen, hogy ez meg fog történni. A jogorvoslati kérdések megtárgyalása után minden bizonnyal megszületik a végleges, jogerős döntés arról, hogy Karácsony marad Budapest főpolgármestere a következő évekre.

Karácsony új választást akar

„Akkor a saját győzelmét is megtámadja?” – tette fel a kérdést a 444 újságírója. „Igen… még nagyobbat szeretnék győzni.” – válaszolt a kérdésre Budapest főpolgármestere az általa szervezett tüntetésen, amire több százan látogattak ki.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Megjegyezte, nem fogadja el az eredményt, hiába nyert 41 szavazattal, szerinte nem ez a valós végeredmény. „Ennél nagyobb arányban nyertem, csak itt eljogászkodták a srácok.” – fogalmazott Karácsony, aki szerint illegitim lesz a választási intézmény, ha nem adják meg nekik a lehetőséget az újraválasztásra.

„Nagyon észnél kell lenni a következő országos választáson, hogy a választásnak a tisztaságát meg tudjuk őrizni. Értem az üzenetet, hogy nem egy fölényes győzelmet arattam, hanem egy szoros küzdelemben védtem meg a várost, és pontosan tudom, ennek milyen része volt az összes aljas trükknek, amit bevetettek, de a nap végén végtelen szerénységgel és alázattal kell dolgoznom ezért a városért.”

Újabb sokkoló állítások jelentek meg a gyermekbántalmazó karateedzőről

Egyre több sokkoló állítás jelenik meg a gyermekbántalmazó edzőről, újabb és újabb súlyos nyilatkozatokat adnak ellene.