Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Karácsony Gergely szerint húszezer forint a legnagyobb összeg, amit egyben látott

Az elmúlt időszakban Gattyán György pártja számos videót feltöltött a kampányukról, az egyik felvételen például Karácsony Gergelyt kérdezik, aki meglepő kijelentést tett.

...svg content...Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Napok óta kampányolnak a pártok az európai parlamenti, illetve az önkormányzati választás miatt, amely június 9-én először egyszerre lesz megtartva. Gattyán György milliárdos üzletember pártja, a Megoldás Mozgalom (MEMO) nem állít főpolgármester-jelöltet, de önálló EP-listájukkal rajta lesznek a szavazólapokon. Állításuk szerint egymilliárd forintot szét fognak osztani azon települések között, ahol MEMO-s jelöltet választanak meg polgármesternek.

De emellett nyereményjátékot is hirdettek: azt ígérik, hogy hetente egymillió forintot kisorsolnak azok között, akik regisztrálnak a weboldalukon és beírják, hogy mire költenének egymilliárd forintot a településükön. Az elmúlt időszakban számos videót feltöltöttek a kampányukról, az egyik felvételen például Karácsony Gergely főpolgármestert szólították meg a Nyugati téren, s arról kérdezték, mennyi a legtöbb pénz, amit látott egyben. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

„Húszezer forint szerintem, nagyjából” – felelt. Majd azzal kapcsolatban faggatták, mit kezdene egymilliárd forinttal, amelyre azt a választ adta: a budapestiek már negyedik éve elmondhatják, hogy mire költenének el egymilliárd forintot, és terveik szerint ez folytatódik majd a későbbiekben is. Mint ismert, a főváros közösségi költségvetés címszó alatt várja az ötleteket – jegyzi meg cikkében a Világgazdaság.

Ahogy azt már megírtuk, egymilliárd forint odaítélésével kampányol Gattyán György pártja: a pénzt egy buszban körbe is hordozzák az országban. De arról is beszámoltunk, hogy Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt szerint Karácsonyék miatt zár be egy világhírű budapesti cukrászda. Kiemelte, a Ruszwurmot sokan szeretik, isteni süteményeket lehet ott kapni, ám most nehéz helyzetbe kerültek, s a volt kormányszóvivő szerint ennek az az oka, hogy a városvezetés nem végezte jól a munkáját.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.