Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Egymilliárd forint odaítélésével kampányol Gattyán György pártja

A pénzt egy buszban körbe is hordozzák az országban.

...svg content...Fotó: Gattyán György, a Megoldás Mozgalom elnöke nyilatkozik a sajtónak a párt eredményváró rendezvényén, a Normafa Club House-ban az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalom (MEMO) kampánybuszával egymilliárd forintot hordoznak majd körbe az országban, azt ígérve, hogy az összeget azon települések között osztják szét, ahol a párt polgármesterjelöltjei nyernek.

A 2022-es országgyűlési választásokon 1,04 százalékos eredményt elérő Megoldás Mozgalom mindent bevet annak érdekében, hogy az önkormányzati választásokon egy fokkal jobban szerepeljenek, hiszen aligha volt már példa arra, hogy valamely párt képviselője ekkora összeggel induljon el a kampánykörútra. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A MEMO azt ígéri, hogy a pénzt meg is lehet majd érinteni illetve szagolni, ám itt nem álltak meg, ugyanis egy nyereményjátékot is hirdettek. Ennek lényege, hogy egymillió forintot sorsolnak ki azok között, akik regisztrálnak a honlapjukon és leírják, hogy mire költenék saját településükön a megnyerhető egymilliárd forintot.

444.hu egy érdekes aspektusra is rávilágított, ugyanis bár a választási törvények szerint bűncselekménynek számít a választók anyagi juttatással való befolyásolása, ebben az esetben a helyzet bonyolultabb, mivel a juttatás nem közvetlenül a választókat, hanem a településeiket érintené.

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.