Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Magyarázatot vár a Fidesz Karácsony Gergelytől a százmilliós összegek kapcsán

A Fidesz továbbra sem kapott érdemleges választ a hatalmas összegről Karácsony Gergelytől.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Mivel Karácsony Gergely főpolgármester nem tud és nem akar a 99 Mozgalom adománygyűjtő ládája kapcsán megfogalmazott kérdésekre válaszolni, ezért a Fidesz a mozgalom alapítóihoz fordul – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István azt mondta: miután a baloldal kampányfinanszírozási ügyéről szóló titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra került, Karácsony Gergely azzal állt elő, hogy a miniszterelnök-jelöltségét támogató 99 Mozgalomhoz zárt adománygyűjtő ládákon keresztül jutott el az az 506 millió forint, amit párttársa, Perjés Gábor fizetett be a mozgalom számlájára készpénzben, nagyrészt külföldi valutában. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Emlékeztetett, hogy az egyesület azért jött létre, hogy a főpolgármester előválasztási kampányát támogassa, és Karácsony Gergelynek azóta sem sikerült érdemi magyarázatot adni arról a pénzmosási botrányról, amibe belekeveredett.

Nincs válasz

Hozzátette, hogy egy interjúban a főpolgármester nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy miért azután érkezett az egyesület számlájára több mint 450 millió forint, hogy ő már visszalépett az előválasztáson. A riporter kérdésére csak annyit mondott: „hát azt nem tudom, hogy ez időben hogyan néz ki”.

„Tehát teljesen világos, hogy Karácsony Gergely nem tud és nem akar arra az egyszerű kérdésre választ adni, hogy hogyan lehetséges az, hogy 450 millió forintot azután fizetnek be, hogy ő már visszalépett” – emelte ki a kommunikációs igazgató, felháborítónak nevezve, hogy a „mennyire hülyének nézi a dollárbaloldal a magyarokat”.

Ezért a 99 Mozgalom alapítóit – Alföldi Róbert színészt, Balázs Péter közgazdászt, Bod Péter Ákost, a Magyar Nemzeti Bank egykori elnökét, Hajós András szociológust, Mellár Tamás közgazdászt, országgyűlési képviselőt és Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét – szeretné megkérdezni a Fidesz, hogy tudtak-e arról, hogy többszáz millió forint készpénz vándorolt az egyesület számlájára, illetve, hogy ezek a pénzek mind a Gyurcsány-Bajnaihoz köthető Datadat céghez kerültek-e, és tudnak-e valamit arról, hogy ezek a pénzek honnan származnak – sorolta a kérdéseket Hollik István.

(MTI)

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.