Dollár
393,99 Ft
Euró
413,00 Ft
Font
479,72 Ft
Bitcoin
16,983 $

Kalapáccsal vertek fejbe egy nőt az utcán, amiért maszkot viselt

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. május 6. - 14:50

Vasárnap éjszaka New Yorkban brutálisan megtámadtak egy nőt, amiért a koronavírus-járvány ellen védekezvén az enyhítések ellenére maszkban ment ki az utcára.

Az NBC New York hírportál értesülései szerint két nő merészkedett közelebb ázsiai származású áldozatához, aki mit sem sejtve nyugodtan sétálgatott a nagyváros utcáin, miközben felelősségteljesen viselte arcvédőjét.

Soron kívül Varga Mihály sérelmezi az EU halasztását az uniós pénzekről való döntés kapcsán

Korábban többször is hallhattunk olyan uszításokról az Egyesült Államokban, hogy a maszkviselési szabályok feloldása után arra kérték az embereket, támadják meg verbálisan azokat, akik a szabályok ellenére továbbra is hordani fogják a maszkot.

A 31 éves ázsiai nőt kórházba kellett szállítani, mivel berepedt a koponyája, ám szerencsére nem került életveszélyes állapotba.

A támadást követően a tettes és társa elszaladt a helyszínről, a rendőröknek azóta sem sikerült azonosítaniuk a bántalmazót, ezért a lakosság segítségét kérik a rejtélyes nő felderítésében, akiről csupán egy fantomrajz született.

Andrew Cuomo kormányzó már felvette a kapcsolatot a gyűlölet-bűncselekmények munkacsoportjával, akik megkezdték az ügy vizsgálatát. Nyilatkozatában Cuomo undorítónak és elfogadhatatlannak nevezte az esetet, szerinte példaértékű büntetéssel kell sújtani a rasszista elkövetőt.