Maszk nélkül “ebédelő” próbababa miatt rohamoztak meg a rendőrök egy éttermet

Instagram
not image

Kulcsár Péter

2021.május.1 - 15:52

Egészen bizarr jeleneteknek lehettek szem- és fültanúi a kanadai Halifaxban található egyik étterem tulajdonosai, ugyanis a hatóságok koronavírus-korlátozások megszegése miatt le akartak tartóztatni egy műanyagból készült emberi bábut.

A Quinpool Rode közelében lévő Ardmore teaház egyes asztalaihoz próbababákat ültettek azért, hogy felhívják a figyelmet a közösségi távolságtartással kapcsolatos óvintézkedésekre, ám segítségüket nem várt módon jutalmazták meg a hatóságok – írta a Global News hírportál.

Miután Kanadában ismét életbe lépett az országos zárlat a koronavírus-járvány újbóli berobbanása miatt, az étterem asztalánál kizárólag emberből készült műanyag bábuk ülhettek. Mike Cormier, a teaház tulajdonosa elmondta, éppen egyedül dolgozott csütörtökön, amikor meglátta, hogy az épület bejáratánál megjelent egy járőrkocsi.

“Egy rendőr szállt ki az autóból, benézett az ablakon, és meglátta, hogy egy próbababa maszk nélkül üldögél az egyik asztalnál. Akkor azt gondoltam, remélem, nem egy járókelő hívta ki a rendőröket” – mesélte Cormier.

Kiderült, hogy az étterem-tulajdonosnak igaza volt, mivel valóban egy városlakónak lehetett a begyében, ugyanis szó szerint vette azokat a mondatokat, amiket a hely Instagram-oldalára töltöttek fel az incidens előtti órákban.

A rendőrök természetesen nem büntették meg a teaházat, a járőröket azonban kötelességükben állt kivezényelniük, mivel a hivatalos közlemény szerint lakossági bejelentést kaptak arról, hogy az egyik épületben nem tartják be az egészségügyi és járványügyi előírásokat.

Cormier megérti az emberek aggodalmát, egyúttal azt kérte tőlük, feleslegesen ne figyelmeztessék a hatóságokat, mivel az is előfordulhatott volna, hogy a próbababa helyett például éppen a teaház tulajdonosai miatt kellett volna plusz utat megtenniük.