Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

A jövőben mesterséges intelligencia írhatja az álláshirdetéseket

Fotó: Unsplash/Souvik Banerjee
Technológia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A megélhetési válság közepén bizonyára sokan nézegetik az álláslehetőségeket, ám hamarosan már olyan szövegekkel találkozhatunk, melyeket nem ember, hanem mesterséges intelligencia fogalmazott.

Meglepő hírrel érkezett a Cybernews: a Microsoft tulajdonában lévő LinkedIn ugyanis bejelentette, hogy javában tesztelnek egy mesterséges intelligencia alapú eszközt, mely a tervek szerint a jövőben az álláshirdetéseket írja majd automatikusan.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

A szakemberek és az álláskeresők számára létrehozott közösségi médiaplatform új, tesztelés alatt álló eszköze nem meglepő módon a Microsoft által támogatott OpenAI GPT-modelljét használja.

Amennyiben a tesztek sikeresek lesznek és a mesterséges intelligencia “munkába állhat”, úgy a munkaadóknak csak pár fontos információt kell majd megadniuk számára, mint például a munkakör elnevezése, a vállalat neve, a munkahely és a munkakör típusa, illetve a munkavégzés pontos helye.

A mesterséges intelligenciával működő asszisztens ezen információk birtokában aztán elkészíti majd a munkaköri leírást, melyet később a munkáltató is szabadon szerkeszthet. Ha pedig a munkaadók tovább akarnák fejleszteni az álláshirdetést, erre is lehetőségük van a leírások módosításával, vagy bővítésével.

A LinkedIn arról is beszámolt, hogy a mesterséges intelligenciával működő asszisztens a felhasználóknak is segít majd fejleszteni profiljukat, sőt, a cég 100 új LinkedIn Learning kurzust is indított, melyek a mesterséges intelligenciára összpontosítanak, közülük pedig 20 kifejezetten a generatív modellekkel foglalkozik.