Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,84 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
467,66 Ft
Bitcoin
64,251 $

A ChatGPT megállíthatatlan, újabb böngészőben lesz elérhető

A ChatGPT megállíthatatlan: újabb böngészőben kap helyet a chatbot, a DuckDuckGo-ban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dawit
Smart
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Gizmodo jelentése szerint a DuckDuckGo már szerdán elindította a ChatGPT által támogatott AI keresőeszköz béta verzióját, a DuckAssist elnevezésű keresőjét, mely a ChatGPT és a Google Anthropic mesterséges intelligencia kutatólaborjának nyelvi elemző képességét használja a Wikipédiából, illetve például az Encyclopedia Britannicából származó válaszok generálásához.

A DuckDuckGo telefonos, illetve PC-s webböngésző alkalmazásaiban is elérhető az eszköz, ráadásul ingyenesen használható.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Binggel ellentétben a DuckAssist nem egy chatbot, ehelyett amikor felismer egy keresőkifejezést, az eszköz egy automatikus választ javasol a felhasználóknak.

Amennyiben elérhető az AI-alapú válasz is, úgy a keresési eredmények között megjelenik egy varázspálca ikon, egy „kérdezz meg” elnevezésű gombbal ellátva. A vállalat közlése szerint azonban egyelőre a bétaverzió működik, így meglehet, a felhasználók csak elvétve találkoznak majd az opcióval.

Noha a DuckDuckGo messze nem olyan népszerű a felhasználók körében, mint a Google, vagy a Bing, hatalmas előnye, hogy a fejlesztők a kezdetektől arra törekednek, hogy megóvják a felhasználók adatait, mindezt pedig úgy teszik, hogy egyáltalán nem gyűjtenek adatokat a felhasználókról.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.

Gyengüléssel kezdte a napot a forint csütörtökön

Nem kezdte jól a napot a forint, ami összességében gyengült a főbb devizákkal szemben.