Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

Joe Biden szerint jó döntést hoztak, amikor visszahívták az amerikai katonákat Afganisztánból

MTI/EPA/STRINGER
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 16. - 22:47

Miután a tálibok átvették az uralmat Kabulban, az Egyesült Államok elnöke közölte, véleménye szerint a lehető legjobb döntést hozták meg.

Joe Biden megvédte legutóbbi döntését, melynek értelmében visszahívták az amerikai hadsereg katonáit Afganisztánból, melynek következtében lényegében a tálib terroristák kezébe adták a hatalmat, akik két nap alatt elfoglalták a fontos stratégiai központokat, többek között a fővárost, Kabult is.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Az eseményeket követően Biden első reakciója az volt, hogy elmondta, még őt is meglepte az afgán kormány gyors összeomlása, mivel nem számított arra, hogy csupán néhány nap kell ahhoz, hogy a tálibok átvegyék az uralmat – írta az Al Jazeera hírportál.

“Kiállok a döntésem mellett. A történtek csak megerősítenek engem abban, hogy az amerikai hadsereg visszahívása Afganisztánból a lehető legjobb ötlet volt, hiszen nem szabad meghalniuk katonáinknak egy olyan háborúban, amelyben az afgánok sem tudják saját magukat megvédeni” – nyilatkozta az amerikai elnök.

Biden szavai mit sem érnek akkor, amikor afgán állampolgárok százezrei lepik el a repülőtereket, mivel szeretnének megszökni az országból, ugyanis nem kívánják folytatni életüket egy olyan államban, ami végérvényesen terroristák kezébe került.

Külön érdekesség, hogy július elején még maga Joe Biden is arról beszélt újságírói kérdésre válaszolva az egyik sajtótájékoztatón, hogy nem opció a csapatok visszahívása, hozzátéve, hogy az afgán erők rendelkeznek annyi katonával és fegyverrel, hogy képesek legyenek megállítani az esetleges tálib hatalomátvételt – mint kiderült, nem mondott igazat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.