Clouds
21 Budapest
Dollár
344,22 Ft
Euró
368,80 Ft
Font
428,02 Ft
Bitcoin
25,611 $

Kiderült, milyen valójában Joe Biden egészségügyi állapota

TÉMÁK:
#Joe Biden #USA
Fotó: EPA/Al Drago / POOL
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Miközben a felmérések arra mutatnak rá, hogy sokan aggódnak Joe Biden egészségügyi állapota miatt, a Fehér Ház orvosa szerint az amerikai elnök egészséges, alkalmas a szolgálatra.

Egyre többen vannak, akik aggódnak a következő évek miatt, mert nem biztosak abban, hogy Joe Biden képes lesz ellátni a feladatait amerikai elnökként. Főként annak kapcsán fejezték ki az emberek az aggodalmukat, hogy vajon Biden képes lenne 2024-en túl is kormányozni.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

A 80 éves amerikai elnök egészséges, szolgálatra alkalmas, amit a Fehér Ház orvosa jelentett ki az elvégzett orvosi vizsgálatokat követően. Erre valószínűleg a pletykák és az aggódó emberek miatt volt szükség.

A Fehér Ház orvosa, Kevin O’Connor szerint Biden teljesen alkalmas arra, hogy ellássa a feladatait, de továbbra sem tudni, hogy indulni fog-e a 2024-es választásokon. Az orvosi összefoglaló szerint Bidennek nem voltak hosszan tartó tünetei a koronavírus miatt, és a járása sem romlott a legutóbb, 2021 novemberében elvégzett vizsgálatok óta.

Biden szerint rendben van

Biden azt mondja, jól sikerült a vizsgálat, melynek ideje alatt minden rendben ment. Összesen három órán át tartottak a vizsgálatok Washington külvárosában, a Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központban. Mióta 2021 januárjában hivatalba lépett, ez volt a második ilyen átfogó orvosi vizsgálata.

Biden továbbra is szed gyógyszereket, hogy alacsonyan tartsa a koleszterinszintjét, illetve egy véralvadásgátlót is. Az allergiájára, valamint a savas refluxára ugyancsak gyógyszert kap, de ezek nem hátráltatják a munkájában.

Azt is elárulták, hogy Biden arcáról és fejéről több kisebb bőrkinövést távolítottak el folyékony nitrogénnel, illetve a mellkasán egy elváltozást kimetszettek, amit biopsziára küldtek. Biden 2021-ben 83,5 kilogrammot nyomott, jelenleg 81 kilogramm a súlya.

86 éves lenne Biden a második ciklusa végén

Arról viszont nem esett szó, hogy átesett volna kognitív teszteken, amiket néha az idősebb embereknél elvégeznek. Biden hátának merevsége pedig az orvos véleménye szerint a jelentős gerincízületi gyulladás eredménye. A szakember elismerte, az elnök járása továbbra is merev, de tavaly óta nem romlott.

Az Al Jazeera a cikkében a Reuters-re hivatkozva azt írja, hogy az amerikaiak mintegy háromnegyede – köztük a demokraták több mint fele és a republikánusok erős többsége – szerint Joe Biden túl idős ahhoz, hogy kormányzati munkát végezzen. Mindezt egy február 6. és 13. között végzett közvélemény-kutatásból szűrték le.

A demokraták szerint szellemileg rendben van, de sokan, a politikusok fele úgy véli, hogy az elnök nem bírja a fizikális megterheléseket. Biden 86 éves lenne a második ciklusa végén, amivel újabb rekordokat dönthetne meg.