Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Demokrata szenátor: Biden nem tud nyerni, Trump viszont igen, „jó úton halad”

Michael Bennet szerint a volt amerikai elnök akár az egész törvényhozást behúzhatja.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Evan Vucci
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

„Szerintem Donald Trump jó úton halad, hogy megnyerje ezt a választást, talán elsöprő fölénnyel, és magával vigye a szenátust és a képviselőházat is” – mondta Michael Bennet a CNN-nek nyilatkozva. Ezáltal pedig ő lett az első demokrata párti szenátor, aki nyilvánosan arról beszélt, hogy Bidennek nincs esélye nyerni.

Meglátása szerint az első vita óta a Fehér Ház semmit nem tett azért, hogy eloszlassa a szavazók aggályait – írja a Telex. Mint azt már megírtuk, a Bloomberg szerint egyre több szövetségese fordít hátat Bidennek, az amerikai elnök teljesítménye körüli aggodalmak pedig komoly kihívások elé állítják az Egyesült Államok külpolitikai kapcsolatait és a demokraták választási kilátásait. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Mindemellett sokan aggódnak az állapota miatt is, ami sokat romlott az elmúlt hónapokban. Ennek látható jelei is vannak, kezdve a néhol zavart viselkedéssel, és így tovább. Ettől függetlenül Biden meg van róla győződve, hogy nincs nála alkalmasabb személy az USA vezetésére, ezáltal nem áll szándékában visszalépni.

Érdemes hozzátenni azt is: bár Bennet szerint akkora a veszély az USA-ra nézve, hogy már nem politikai, hanem morális kérdésről van szó, nem mondta ki nyíltan, hogy az elnöknek vissza kellene lépnie. Biden egyik szóvivője annyit fűzött hozzá: „Ez mindig is szoros verseny volt – és a dinamika az, amire már régóta számítottunk: a választókat továbbra is mélyen aggasztja Trump és káros programja”.

Szerinte „minél többet foglalkozunk a választókkal, annál inkább támogatják Biden elnököt”. Egyúttal kiemelte, bőven van még idő a választásokig, semmi sincs veszve. „Sok nap van még hátra a választásokig, és a kemény munka, hogy minden egyes szavazatot megszerezzünk, még messze nem ért véget” – fogalmazott a szóvivő.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.