Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Biden ismét megbotlott, az esetről készült videót rögtön felkapta a közösségi média

Bár tavaly alacsonyabb lépcsőkre váltottak az elnöki különgépet illetően, a 81 éves elnöknek még így is problémája akad vele.

Fotó: MTI/AP/Alex Brandon
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Joe Biden amerikai elnök ismét megbotlott, ezúttal kétszer is, amikor megpróbált felszállni az elnöki különgépre, az Air Force One-ra. Most nem esett el, ám a közösségi média rögtön felkapta az esetről készült videót. A Magyar Nemzet megjegyzi, a legutóbbi orvosi kivizsgálás azzal az értékeléssel zárult, hogy az elnök alkalmas a pozíciója betöltésére.

Ugyanakkor a vizsgálatot végző orvos szerint Biden járása merev, ennek fényében pedig felmerül a kérdés, vajon miért nem voltak a közelében a biztonsági emberei – mutat rá a Breitbart amerikai hírportál. Hozzáteszik: az amerikai egészségügyi hatóságok figyelmeztetése szerint 65 év felett megnő az esések veszélye, ráadásul ezek komoly sérülést is okozhatnak. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

A mostani incidens annak ellenére következett be, hogy tavaly már alacsonyabb lépcsőkre váltottak az elnöki különgépen, pont azért, hogy elkerüljék az ehhez hasonló eseteket. Mindemellett többen attól tartanak, hogy Biden fizikai állapota a szellemi hanyatlását is tükrözi, például azért, mert nem először akad gondja az elnöki különgép lépcsőjével.

2021 márciusában háromszor is elesett, amely miatt akkor nem a korát, hanem a szelet okolták. Illetve a tavalyi lengyelországi útja során is megbotlott, de az esést megúszta. Mindemellett korábban azt is megírtuk, hogy az amerikai elnök egy hét alatt kétszer bakizott: másodszor is összekevert egy élő politikust egy elhunyttal.

Ugyanis egy 2021-es beszélgetés részletezése közben egy kampányrendezvény keretében az egykori Angela Merkel kancellár helyett a néhai Helmut Kohl német kancellárt említette. De arról is beszámoltunk, hogy a republikánusok mentális kompetenciateszt elvégzését követelik Bidentől, bár a Fehér Ház nem tud róla, hogy az elnök memóriazavarral küzdene.