Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

Joe Biden ismét bakizott, mindössze pár nappal a legutóbbi után

Ezúttal is élő politikust kevert össze egy elhunyttal.

Fotó: MTI/AP/Alex Brandon
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Joe Biden ezen a héten másodszor is összekevert egy élő politikust egy elhunyttal: az amerikai elnök szerdán egy 2021-es beszélgetés részletezése közben egy kampányrendezvény keretében az egykori Angela Merkel kancellár helyett a néhai Helmut Kohl német kancellárt említette.

A Politico szerint a New Yorkban tartott adománygyűjtő rendezvényeken a 81 éves elnök olyan beszélgetéseket idézett fel melyeket szerinte európai vezetőkkel folytatott a G7-ek 2021-es cornwalli találkozóján, melyre hónapokkal a január 6-i, a Capitoliumban történt zavargások után került sor. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

Kampánybeszédében elmondta, hogy Helmut Kohl – aki 2017-ben elhunyt – megkérdezte tőle, hogyan reagálna, ha arról olvasna, hogy emberek megrohamozzák a brit parlamentet és rendőröket ölnek meg azért, „hogy megakadályozzák egy miniszterelnök megválasztását”.

Csakhogy Angela Merkel volt az, aki német kancellárként részt vett azon a csúcstalálkozón. A baklövés ráadásul mindössze napokkal azután történt, hogy Biden elnök összekeverte Francois Mitterrand, az 1996-ban elhunyt korábbi francia elnököt Emmanuel Macron jelenlegi elnökkel.

Több mint negyven percig lógott a levegőben egy kamionsofőr egy baleset után

A csodával határos szerencsének köszönheti az életét a jármű sofőrje.