Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,30 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
458,63 Ft
Bitcoin
60,737 $

Joe Biden bakizott vasárnapi kampánybeszédében, az internet népe nem kímélte

Ezúttal rossz nevet mondott, a közösségi média felhasználótábora azonban nem kegyelmezett a bakizó elnöknek.

Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Mint ismert, az Egyesült Államokban gyakran készítenek felméréseket annak kapcsán, hogy a lakosság mit gondol az elnökről, a legutóbbi közvélemény-kutatások alapján pedig egyre többen aggódnak Joe Biden egészségi állapotáért, miután az elmúlt hónapokban több bakija is volt.

Ezúttal egy vasárnapi kampányrendezvényen bakizott: Biden azt mondta, hogy beiktatása után találkozott Francois Mitterrand francia elnökkel. Mitterrand azonban még 1996-ban elhunyt, az amerikai elnök pedig nagy valószínűséggel Emmanuel Macron jelenlegi francia elnökre gondolt. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Biden a vasárnapi, Las Vegasban tartott kampánybeszédében felidézte, hogy 2021-ben, a beiktatása után nem sokkal részt vett egy G7-csúcson, ahol találkozott Francois Mitterrand egykori francia államfővel. A 2021-es G7-csúcson részt vett Emmanuel Macron francia államfő, Joe Biden pedig rá gondolt. Ugyanakkor mégis azt mondta:

„Leültem, és azt mondtam: »Amerika visszatért«. És Mitterrand Németországból – vagyis Franciaországból – rám nézett, és azt mondta »Na és mennyi időre tértetek vissza?«”