Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Jelentések szerint letartóztathatták a GTA 6-szivárgásért felelős hackert

Fotó: Artstation/Nagix Design A kép illusztráció.
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 23. - 18:58

Még mindig lázban tartja az internet népét a játékipar történetének legnagyobb szivárgása, a legfrissebb jelentések szerint pedig letartóztatták a szivárogtató hackert.

Több forrás is arról számolt be a londoni rendőrség tweetje alapján, hogy őrizetbe vették a Rockstar és az Uber rendszerét meghackelő személyt: a londoni rendőrség megerősítette, hogy a Nemzeti Kiberbűnözési Egység nyomozásának részeként csütörtökön Oxfordshire-ben letartóztattak egy 17 éves fiatalt.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Közlésük szerint a 17 éves fiatal összefüggésbe hozható illegális hackelési tevékenységekkel, noha ennél több részletet nem kívántak elárulni a letartóztatott hacker személye kapcsán.

Annyit elárultak, hogy az ügyben együttműködtek az FBI nyomozóival, s közösen folytatták le a nyomozást, melynek eredményeképpen letartóztatták a 17 éves fiatalt.

Matthew Keys brit újságíró is megosztotta a londoni rendőrség tweetjét, s azt írja, forrásai szerint a letartóztatásnak köze van a Rockstar és az Uber ellen elkövetett hackertámadásokhoz.

Ahogy arról több alkalommal is beszámoltunk korábban, szeptember 18-án egy hacker a GTAForumsra feltöltött egy 90 videóból álló pakkot, melyről állította, hogy a fejlesztés alatt álló GTA 6-ból származnak, nem sokkal később pedig maga a Rockstar is megerősítette, hogy egy hackertámadás áldozatai lettek, a felvételek pedig valósak.