Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

A Rockstar elismerte, a kiszivárgott videók a GTA 6-ból származtak – ám a fejlesztés ettől függetlenül is folytatódik

A fotó illusztráció.
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 19. - 16:24

Gyanús volt, hogy tényleg valódiak a videók, melyeket hétfőn szivárogtatott ki egy hacker egy GTA-s fórumon, a Rockstar pedig kedden meg is erősítette.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a GTAForumson felbukkantak fel felvételek, melyeket maga a hacker tett közzé, a videók valóságtartalmát alátámasztandó pedig még a debug kódok és az interfész is láthatók voltak a videókon.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

A GTAForumson “teapotuberhacker” néven szereplő hacker azt is állította, hogy ő a felelős a közelmúltbeli Uber-hackért, valamint azt is, hogy az általa közzétett videókhoz úgy jutott hozzá, hogy hozzáférést szerzett egy Rockstar-alkalmazott Slack-fiókjához.

A gigaszivárgást pedig kedden maga a Rockstar is megerősítette, ahogyan azt is, hogy a YouTube-ra is feltöltött videók bizony a hosszú évek óta fejlesztés alatt álló GTA 6-ból származnak, a fejlesztés megközelítőleg egy évvel ezelőtti fázisából, tehát az akkori buildet láthattuk a videókon.

Noha a szemfüles rajongóknak köszönhetően szélsebesen terjedt az interneten minden videó és fotó, mely kiszivárgott, a Rockstar keddre elintézte, hogy mindenhonnan töröljék a felvételeket.

A videókat feltöltő hacker azzal is megfenyegette a Rockstart, hogy kiszivárogtatja a Grand Theft Auto V és a Grand Theft Auto VI fejlesztés alatt álló forráskódját, ami érthető módon elég nehéz helyzetbe hozta a céget.

Az ilyen jellegű szivárogtatások ugyanis nem csupán a bizalmas információk kiszivárgása miatt károsak a fejlesztők számára, hanem azért is, mert egy ilyen kiszivárgás már a megjelenés előtt negatívan befolyásolhatja a játék megítélését a játékosok körében.

A Rockstar egy hivatalos közleményben ítélte el a történteket és fejezte ki végtelen csalódottságát, amiért a rajongók ily módon nyerhettek első körös betekintést a fejlesztés alatt álló játékba.

“Nemrég hálózati behatolást észleltünk, melynek során egy harmadik fél illegális módon hozzáfért és bizalmas információkat töltött le rendszereinkből, köztük a GTA 6 korai fejlesztési fázisának felvételeit. Rendkívül csalódottak vagyunk, hogy a következő játékunkkal kapcsolatos részleteket ily módon osztották meg veletek. A következő Grand Theft Auto játékon végzett munkánk a tervek szerint folytatódik, s továbbra is ugyanolyan elkötelezettek vagyunk, mint eddig, hogy olyan élményt nyújtsunk nektek, játékosainknak, mely valóban felülmúlja elvárásaitokat.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.