Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,17 Ft
Euró
395,75 Ft
Font
468,66 Ft
Bitcoin
62,235 $

Jelenleg nagyon alacsony az ismételt fertőzésszám Magyarországon

Ezzel együtt még mindig a brit mutáns az, ami a legnagyobb problémát okozza, mely sokkal veszélyesebb a korábbi törzseknél.

...svg content...Fotó: Miskolc, 2021. március 25. Beoltanak egy férfit a kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyag második dózisával Breitenbach Géza háziorvosi rendelőjében Miskolcon 2021. március 25-én. MTI/Vajda János
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az mindenki számára egyértelmű lehet, hogy eddig soha nem látott méretekben tombol a koronavírus, többek között Magyarországon is, köszönhetően a brit mutációnak, ami szép lassan az összes fertőzés okozója az országban.

Az elmúlt 24 óra járványügyi adatai is nagyon súlyosak voltak, de Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfó ideje alatt rámutatott arra a tényre, hogy a halálozási mutatókat érintő támadások alaptalanok. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A nyitás tervei már ott vannak az asztalon, amikről újabb információkat tudhattunk meg, vagyis azt, hogy milyen ütemben kezdődhet meg a folyamat, és pontosan mikor. Jelenleg azonban nincs szó arról, hogy már tetőzött volna a harmadik hullám, ami további gondokat okoz.

Gulyás elmondta, az adatok szerint nagyon alacsony az ismételt fertőzésszám Magyarországon, tehát igaz az állítás, hogy ha a nagy többség átesik a vírusfertőzésen, akkor hosszabb-rövidebb ideig védettnek minősül.

Müller Cecília minden nyugdíjasnak levelet írt, aki még nem regisztrált az oltásra: ennyien vannak

A jogszabályban jelenleg négy hónapot írnak elő, így egy igazolt fertőzés után oltás nélkül valaki négy hónapig tekinthető védettnek. A mutációk közül egyértelműen a brit mutáns az, ami a legnagyobb veszélyt hordozza magában, mert gyorsabban terjed és valóban a fiatalokat is lényegesen nagyobb számban érte, mint a korábbi vírustörzs.

Egyes felmérések szerint több mint 80%-a a mostani megbetegedéseknek már a brit mutánshoz köthető.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.