Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,487 $

Müller Cecília minden nyugdíjasnak levelet írt, aki még nem regisztrált az oltásra: ennyien vannak

MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Nagy Noel

2021. március 25. - 11:52

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfó során erősítette meg, hogy még 650 ezer nyugdíjas nem regisztrált az oltásra, akik mindegyikének levelet írt az országos tisztifőrvos.

Gulyás nem jelentett be újabb korlátozásokat a csütörtöki kormányinfó során, mindössze annyit mondott, hogy a kamara javaslatát, miszerint tíz négyzetméterenként maximum egy embert kellene beengedni az üzletekbe, megküldték az operatív törzsnek.

Soron kívül Jakab feltette a kérdést: milyen képviselő az, aki nem járja az országot?

A miniszter ezen felül kijelentette, hogy amint meglesz a 2.5 millió beoltott, egy héten belül újra fogják nyitni az iskolákat, amelyre leghamarabb április közepén kerülhet sor, előtte azonban a pedagógusokat és az óvónőket is be akarják oltani.

Gulyás kitért arra, hogy Magyarországon jelenleg 650 ezer nyugdíjas van, akit nem oltottak be és az ő beoltásuk rendkívül fontos lenne ahhoz, hogy el tudjuk nyomni a járványt. Mint mondta, továbbra is az idősebbek hunynak el elsősorban, így rendkívül fontos lenne minél több idős jelentkezése.

Müller Cecília országos tisztifőorvos éppen ezért levelet küldött minden idősnek személyesen. Gulyás nem tért ki arra, hogy egészen pontosan mi szerepel a levélben, de feltehetően ezen keresztül kérik arra az időseket, hogy minél többen regisztráljanak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.