Dollár
392,21 Ft
Euró
406,39 Ft
Font
469,68 Ft
Bitcoin
16,187 $

Abbahagyták a Janssen-vakcinákkal való oltást, miután többen is elájultak tőle

MTI/Balázs Attila
not image

Kulcsár Péter

2021. július 16. - 13:37

Legalább húsz ember elájult azok közül, akiknek beadták az egydózisú Janssen-vakcinát az egyik portugál nagyvárosban.

A portugál gyógyszer- és egészségügyi hatóság pontos számot nem közölt arról, hányan ájultak el az oltás után, de a szállítmánnyal érkezett vakcinák beadását felfüggesztették – adta hírül az MTI.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

Az országban a kormány egy rendeletében lehetővé tette a koronavírustesztek árusítását szupermarketekben, valamint további 30 járásra terjesztett ki korlátozásokat. Ezeken a területeken este 11-től hajnali 5-ig tartó kijárási tilalmat vezetnek be, valamint péntek este 7-től egész hétvégén negatív koronavírustesztet vagy digitális igazolást kérnek azoktól, akik be akarnak menni az éttermek beltéri részére.

Mariana Vieira da Silva elnökségi államminiszter közölte, hogy a helyzet tovább romlik, de, bár az elmúlt héten nőtt a naponta feljegyzett fertőzöttek száma, az újabb megbetegedések üteme látszólag csökken.

A járvány által legsúlyosabban érintett területek a fővárosi régió és a dél-portugáliai Algarve régió nagy része, ahol a koronavírus fertőzőbb delta variánsának előfordulása száz százalékos, miközben ez az arány országosan 88 százalékos.

A 10 millió lakosú Portugáliában eddig 920 200 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 17 187 halálesetet jegyeztek fel.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.