Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

Romlott a járványhelyzet, ezért újra bevezethetik a kijárási tilalmat Katalóniában

Fotó: Unsplash/Datingscout
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

A koronavírusos megbetegedések számának jelentős megugrása miatt ismételten bevezetésre kerülhet a kijárási tilalom Katalóniában.

A koronavírusos fertőzöttek számának megugrása miatt éjszakai kijárási tilalmat tervez bevezetni a katalán regionális kormány a kiemelt turisztikai jelentőséggel bíró Barcelonában és a térség több más városában is. A regionális vezetés közleménye szerint az intézkedés éjjeli egy órától reggel hatig lenne hatályban, amennyiben a legfőbb tartományi bíróság is jóváhagyja az elképzelést.

Soron kívül Még mindig a panelt a leggyorsabb eladni az ingatlanok közül

Az emberek a korlátozás idején csak nyomós indokkal hagyhatják majd el otthonaikat. Az intézkedés nem terjedne ki az egész régióra, hanem csak azon 158 városra és településre, ahol nagyon sok fertőzöttet regisztrálnak. Az intézkedés kifejezetten a fiatalokat célozza, gátat szabva a strandokon, parkokban, illetve köztereken tartott – helyben botellones néven ismert – buliknak.

Az MTI értesülései szerint a járvány különösen a 30 évesnél fiatalabbak körében terjed Spanyolországban. Katalóniában a 20 és 29 év közötti korosztályban 3385 fertőzött jut százezer főre. A madridi egészségügyi minisztérium szerdán 26 390 új fertőzöttről tett bejelentést az utóbbi 24 órában.

Az esetszámok hirtelen emelkedése mögött a koronavírus jóval fertőzőbb, delta variánsának terjedése áll, különösen a be nem oltott fiatalok körében. Spanyolországban már kedden meghaladta a négymilliót a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma, a kórban pedig legfrissebb adatok szerint 81 043-an hunytak el.