Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Marco Rossi: „Nem vagyunk sem Anglia, sem Németország”

A magyar szövetségi kapitány is azon a véleményen van, hogy nem érdemeltek vereséget, de most menniük kell tovább.

...svg content...Fotó: Callum Styles (b), Dárdai Márton (k, hátul) és Nagy Zsolt (j), valamint az ír Troy Parrott az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzésen a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A magyar válogatott kedd este Dublinban lépett pályára az írek ellen, hangolván az Európa-bajnokságra. Nem egy góllal kellett volna nyernie a Szoboszlai vezette csapatnak, a végén mégis Írország lehetett boldogabb, akik gyakorlatilag minden helyzetüket ki tudták használni, megszakítván ezzel Rossiék veretlenségi sorozatát.

Egyszer minden sorozat véget ér, de ez most nem volt benne a pakliban, még igazán a döntetlen sem a játék képe alapján. Rossi a kezdővel sem bízta a véletlenre a dolgokat, ami már önmagában jelzésértékű volt, többek között azt illetően is, hogy Gulácsi kezdett, majd Dibusz szintén lehetőséget kapott. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

„Az eredménnyel nem lehetek elégedett, de a döntetlennel sem lettünk volna azok, mert sok lehetőségünk volt. Nem érdemeltünk vereséget, Írországnak mindössze két helyzete volt, de mindkettőből gólt szerzett.” – mondta Rossi, aki szerint nem történt tragédia, viszont tanulniuk kell a hibákból.

Voltak problémák

Rossi hozzátette, hiba és hiba között is van különbség, az elsőnél elcsúszott a védekezés, a másodikról pedig úgy vélekedett, a hosszabbításban saját szögletből nem lehet ilyen gólt kapni, mert ha nem lehet győzni, akkor inkább el kell fogadni a döntetlent, minthogy vereség legyen a vége.

Úgy fogalmazott, a jó széria nem jelentett nyomást, mert nem Anglia és Németország. „Hiába volt 14 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatunk, tudtuk, hogy nem vagyunk sem Anglia, sem Németország, éppen ezért ez a jó széria nem jelentett nyomást a csapaton. Ma semmi komoly nem történt, mert az együttes hozzáállása megfelelő volt.”

„A futballban természetesen az eredmény a legfontosabb, de ez a meccs akár fordítva is alakulhatott volna, akkor pedig teljesen más arcok fogadtak volna” – mondta Rossi, aki szerint összességében sok apróság járult hozzá, hogy végül 2022 szeptembere után ismét kikapott a válogatott. Ilyennek nevezte, hogy fizikális problémája volt Nego Loicnak, Lang Ádámnak és Dárdai Mártonnak is, ráadásul utóbbit már nem tudta lecserélni, mert addigra mind a hat lehetőségét kihasználta.

Liner/MTI

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.