Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,44 Ft
Euró
392,16 Ft
Font
457,89 Ft
Bitcoin
60,988 $

Irán állítja, semmi köze a Jordániában megölt amerikai katonák halálához

Irán kategorikusan tagadja, hogy bármilyen közük is lenne a Jordániában végrehajtott támadáshoz, amiben három amerikai katona meghalt.

Fotó: Unsplash/Sven Piper
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, súlyos támadás ért egy Jordániában felállított bázist. A dróntámadás következményeként három amerikai katona vesztette életét, akiken már nem lehetett segíteni. A támadást az ország északkeleti részén, a szíriai határ közelében hajtották végre, melyben sokan megsérültek.

Irán, akik nemrég egyszerre három műholdat állítottak pályára, hivatalos nyilatkozatban tagadták, hogy közük lenne a támadáshoz. Az IRNA állami hírügynökség tette közzé a nyilatkozatot, melyben egyértelművé tették, hogy semmi közük nem volt az amerikai támaszpont elleni támadáshoz, így felelősségük sincs az áldozatokat illetően. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Hozzátett-ék, a térségben zajló konfliktus az amerikai erők és az az ellenálló csoportok között megtorló támadásokhoz vezetnek – írja a CNA. Az USA elnöke, Joe Biden viszont az Irán által támogatott csoportokat tette felelőssé a dróntámadásért, mely az első ilyen halálos csapás volt azóta, hogy tavaly októberben kitört a háború Izrael és a Hamász között a Közel-Keleten.