Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,41 Ft
Euró
392,13 Ft
Font
457,86 Ft
Bitcoin
61,211 $

Dróntámadás ért egy támaszpontot Jordániában, 3 amerikai katona meghalt, 25 megsérült

Joe Biden elnök azt ígérte, a támadókat felelősségre fogják vonni.

Fotó: Depositphotos
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News értesülései szerint dróntámadás ért egy amerikai támaszpontot Jordániában, a támadás következtében pedig legkevesebb három amerikai katona életét vesztette, további 25 pedig megsérült. Úgy tudni, a halálos kimenetelű dróntámadás Jordánia északkeleti részén, a szíriai határ közelében.

Az amerikai tisztviselők is reagáltak a dróntámadás hírére, ám egyelőre csak annyit közöltek a nyilvánossággal, hogy a katonák személyazonosságát 24 órán belül biztosan nem fogják közölni, csak azt követően, hogy értesítették az érintett katonák hozzátartozóit. A támadás halálos áldotatai sátrakban aludtak a 22-es torony nevű helyen, amikor becsapódott a drón.

Joe Biden amerikai elnök közlése szerint a támadást „radikális, Irán által támogatott militáns csoportok” hajtották végre Szíriában és Irakban. Az amerikai elnök egy, a tragédia kapcsán közzétett nyilatkozatában úgy fogalmazott, még mindig gyűjtik az információkat a támadás kapcsán, de az már biztossá vált, hogy „a támadást Szíriában és Irakban működő, Irán által támogatott radikális militáns csoportok hajtották végre”.

Ez az első alkalom, hogy amerikai katonák haltak meg a térségben a gázai háború kezdete óta. Biden később azt is megosztotta, hogy a támadás szombat éjjel történt, kiemelve, hogy „továbbra is elkötelezettek vagyunk a terrorizmus elleni küzdelemben”. Az elnök hangsúlyozta, „senkinek ne legyenek kétségei, minden felelőst felelősségre fogunk vonni, az általunk választott időben és módon”.