Fontos részletek szivárogtak ki az új iPhone SE-ről

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. október 10. - 13:51

Már hónapok óta pletykák célkeresztjében van a cupertinói techóriás elérhető árú next-gen okostelefonja, amiről most újabb információk derültek ki.

A 9to5mac hírportál értesülései szerint a várhatóan jövőre debütáló iPhone SE dizájn szempontjából teljesen megegyezhet a 2020-ban piacra dobott modellével, vagyis maradni fog a 4,7 hüvelykes képátlójú LCD kijelző, illetve a Touch ID szenzor a jó öreg Home gombbal.

Az egyetlen számottevő újítás az Apple legújabb, A15 Bionic chipjének implementálása lesz, amely mellé a Qualcomm Snapdragon X60 5G modemét szerelhetik, pontosan úgy, mint ahogyan azt az iPhone 13 esetében tették.

A jelentésből megtudhattuk, hogy a harmadik generációs iPhone SE készülék minden bizonnyal 2021 decembere és 2022 tavasza között kerülhet bemutatásra, a pontos dátum azonban még kérdéses.

Az Apple egyébként tisztában van az olcsó iPhone népszerűségével, ezért továbbra is előkelő helyen szerepelhet majd a cupertinói techóriás kínálatában a kicsi, könnyű és ügyes okostelefon.