Februárig tarthat az iPhone 13 okostelefonok globális hiánya

Apple
not image

Kulcsár Péter

2021. november 11. - 22:36

A grafikus kártyák, SSD-k, illetve processzorok gyártóin kívül az Apple-t is érzékenyen érinteti a világszerte kialakult chiphiány.

A Digitimes bennfentes iparági forrásokra hivatkozva arról írt, hogy az iPhone 13 okostelefonok gyártásában komoly fennakadások keletkeztek, melynek révén a cupertinói techóriás nem tudja határidőre teljesíteni az előrendeléseket.

Mindez azt jelenti, hogy legkorábban februárban rendeződhet az Apple kaotikus helyzete, addig egészen biztosan hiánycikknek fognak számítani az újgenerációs készülékek, így félő, hogy üzérek csapnak majd le rájuk.

Hiába foglalták le maguknak egy időre a tajvani TSMC chipgyártó üzemforgalmának nagy részét a cupertinóiak, úgy tűnik, még ez a megnövelt kapacitás és termelői volumen sem enyhített azon a hiányon, ami az M1 Pro és M1 Max lapkakészletekkel felszerelt 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro laptopokat egyaránt érintheti.

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook korábban elárulta, a vállalatnak több mint hatmilliárd dollárba kerültek az ellátással kapcsolatos galibák az előző negyedévben, és 2021 utolsó hónapjaiban sem kalkulálnak számottevő javulással.