Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Feláldozta az Apple az iPadeket az iPhone 13 okostelefonok gyártása érdekében

Apple
not image

Kulcsár Péter

2021. november 3. - 17:34

A cupertinói techóriásnak drasztikus döntést kellett hoznia, a globális chiphiány miatt ugyanis félő volt, hogy nem tudnak legyártani elegendő mennyiségű iPhone 13-at.

Az Apple beszállítóinak gyártósorairól sokkal kevesebb iPad fog legördülni az elkövetkező két-három hónapban, mivel a chiphiány következtében akadoztak az iPhone 13 üzemi munkálatai, így a táblagépekbe szánt alkatrészeket ezentúl az okostelefonok kapják majd meg – írta a Nikkei Asia.

Soron kívül Visszautasítják az oroszok a vádakat: nem lopnak áramot a zaporozsjei atomerőműből

A portál szerint a cupertinóiak így rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, hiszen a koronavírus-járvány kitörése után óriási növekedést mutattak az iPad eladásai, 2020-ban például 53,2 millió darabot értékesítettek belőle, ami 6,7 százalékos javulásként értékelhető.

Az iPhone 13 egyébként ugyanazt a lapkakészletet kapta meg, mint amit az iPad minibe szereltek, így az A15 Bionic chipet lényegében közvetlenül átültethetik a tabletekből a mobilokba anélkül, hogy ehhez bármiféle speciális eszközt igénybe vennének.

Szakértők nem lepődtek meg a döntés hallatán, a Counterpoint Research elemzője, Brady Wang elmondta, szerinte természetes, hogy az Apple-nél az iPhone-okat helyezik előtérbe, hiszen a mobilpiac számukra mindenek felett áll.

Mivel a cupertinói vállalat évente átlagosan 200 millió iPhone-t értékesít, ezért sem számít légből kapott lépésnek az okostelefonok priorizálása, főként annak tudatában, hogy egy új modellről van szó, amely iránt még óriási a kereslet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.