Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

Megoldotta az Apple a MacBook Pro laptopok notch-problémáját

Apple
not image

Kulcsár Péter

2021. október 29. - 01:42

Az Apple hivatalos támogatási weboldalán szerdán megjelent egy útmutató, melynek segítségével kiválasztott alkalmazásokban beállíthatjuk a notch viselkedését.

Sokakat meglepett, hogy az újgenerációs 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro laptopokra felkerült az iPhone-okban is használt notch, melynek köszönhetően leszűkült a káva, ugyanakkor az alkalmazások támogatása esetén felmerült, miként zavarhat majd be a kijelző tetejére felszerelt 1080p felbontású kamerasziget.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Az Apple a szerdán közzétett dokumentumban leírja, miként tüntethetjük el applikációnként a notchot, hozzáadtak ugyanis a macOS operációs rendszerhez egy új funkciót, amivel elrejthetjük a kivágást, így lényegében olyan képarányt kapunk, amihez már hozzászokhattunk a korábbi MacBook modelleknél – írta a MacRumors.

A beépített kamera alatti skálázási opció bekapcsolása esetén mi magunk választhatjuk ki azokat a programokat, amelyeknél nem szeretnénk látni a laptop felső részén ormótlankodó notchot.

Az Apple saját fejlesztésű alkalmazásai természetesen alapból integrálták a felső menüsávban elhelyezkedő kameraszigetet, a third-party fejlesztők azonban joggal vakarhatták eddig a fejüket, miként oldják meg ezt a kozmetikai problémát, ám a cupertinóiak szerencsére időben mentesítették őket a teher alól.