Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Toronymagasan vezeti az iPhone 12 a mobiltelefonok részesedési ranglistáját

Nincs új a nap alatt – mondhatnánk, hiszen az Apple okostelefonját lehetetlen letaszítani a trónról, piaci részesedés szempontjából még a konkurenciát is a földbe döngölte.

...svg content...Apple
Smart
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

2021 első negyedévének pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy a piaci részesedéssel kapcsolatos világranglista első négy helyén kizárólag Apple-készülék szerepel, közülük is az iPhone 12 modellszéria bizonyult a legnépszerűbben – olvasható a Counterpoint Research cikkében.

Mint ahogyan azt korábban is sejteni lehetett, a zászlóshajókként bepozicionált mobiltelefonok értékesítéséből folyt be a legtöbb bevétel, miközben a 400 dollár feletti árkategóriába eső okoseszközök a teljes részesedés 65 százalékát tették ki. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Nem számít tehát meglepetésnek, hogy az ár-érték arány helyett az eladók inkább a prémium kategóriára összpontosítottak, mivel kiderült, hogy a népszerűségükön kívül jobban megéri velük foglalkozni, mintsem az olcsóbb készülékekkel, amiket többen vesznek ugyan, mégsem tudnak megfelelő profitot generálni velük.

Az Egyesült Államokban az iPhone 12 Pro Max jócskán lehagyta az iPhone 12 modellt a ranglistán, míg a világ többi országában épp fordítottnak bizonyult a sorrend. Ugyanez a helyzet a Samsung Galaxy S21 széria esetében is, Európában ugyanis az alapmodell, míg az USA-ban az Ultra áll a rangsor első helyén.

Ami a top 10-et illeti, a 12 Pro Max, 12 és 12 Pro mobilok után az iPhone 11 következik, ötödik helyen a Samsung Galaxy 21 Ultra áll, majd az iPhone 12 Mini, a Samsung Galaxy S21, a Huawei Mate 40 Pro, a Samsung Galaxy S21 Plus és az iPhone SE 2020 zárja a listát.

Ami egészen figyelemreméltó, hogy a 400 dollár feletti szegmens esetében az iPhone 12 készülékek a globális piaci részesedés több mint egyharmadáért felelősek, ami bődületes eredmény, míg a 150-250 dolláros kategóriában a Samsung vezet, 150 dollár alatt pedig a Xiaomi dominál.

Megágyaztak a demokraták Biden visszalépésének?

Az Egyesült Államok Demokrata Pártja váratlan lépésre szánta el magát Joe Biden hivatalos elnökjelölti státuszával kapcsolatban.