Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,04 Ft
Euró
394,01 Ft
Font
467,77 Ft
Bitcoin
64,247 $

Injekciós tű nélkül beadható, egyszerűen tárolható vakcinákkal olthatnak év végén

A WHO vezető tudósa szerint 2021 végére szobahőmérsékleten tárolható, tű nélkül alkalmazható védőoltásokat fejleszthetnek ki, ezáltal világszerte megkönnyíthetik és felgyorsíthatják a vakcinációs folyamatokat.

...svg content...Szirmabesenyő, 2021. március 17. Csollák István háziorvos előkészíti az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagát szirmabesenyői rendelőjében 2021. március 17-én. MTI/Vajda János
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Soumya Swaminathan legutóbbi sajtóközleményében elmondta, az elkövetkező hónapokban jelentős újításokra számíthatunk az oltóanyagok fejlesztése terén – írta a Hindustan Times hírportál.

A tudós hangsúlyozta, 2022-re teljesen megújulhat a koronavírus elleni védekezéshez használt szerek tárháza, hiszen ha minden jól alakul, egy éven belül 6-8 védőoltással bővülhet az engedélyezett vakcinák listája. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Miközben a kórokozó folyamatosan mutálódik és agresszív módon terjed a világ szinte összes térségében, mindössze 122 országban kezdték el az immunizációs procedúrákat, ami rendkívül alacsony számnak mondható.

Eddig tíz Covid19 elleni oltóanyag bizonyult hatékonynak és biztonságosnak a pandémia kitörése óta, az előállításukért felelős biotechnológiai vállaltok már azon dolgoznak, hogy az újonnan felbukkant koronavírus-variánsok ellen is egy hatásos szert alkossanak meg.

Swaminathan kiemelte, megerősítő oltások kifejlesztésén egyaránt fáradoznak a gyógyszeripari cégek kutatói, és ha minden a jelenlegi ütemben zajlik, akkor tűmentes megoldásokat is felhasználhatnak év végén a vakcinák igénylőinél.

Ha sikerülne elérni, hogy egyetlen dózissal is maximális védettséget generáljanak az oltóanyagok a Covid19 kórokozójával szemben, azzal enyhíthetnének a logisztikai problémákon, egyúttal sokkal több embert olthatnának be, elkerülve ezzel a további hullámok létrejöttét.

Jelentősen visszaesett a falusi szálláskiadók forgalma

A falusi szállásokkal foglalkozók árat emelni már nem nagyon tudnak, ehelyett a modern világ vívmányait próbálják minél inkább bevinni a helyeikre.