Clouds
21 Budapest
Dollár
357,64 Ft
Euró
384,77 Ft
Font
437,29 Ft
Bitcoin
27,915 $

Új koronavírus-mutációt azonosítottak Franciaországban

Illusztráció/Flickr/NIAID
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Egyelőre nem tudták bebizonyítani, hogy az újonnan felfedezett covid-mutáció fertőzőképesebb lehet-e az alapváltozathoz képest.

Az új covid-törzset a francia Bretagne régióban detektálták az egészségügyi hatóságok, akik hétfőn jelentették be, hogy egy újabb variánssal bővült a koronavírus-mutációk eddig sem szűk listája.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Az előzetes elemzések alapján úgy tűnik, hogy komoly kockázatot nem jelent a törzs, hiszen minden jel arra utal, hogy a fertőzőképességet és a halálozási rizikót sem növeli meg a szóban forgó covid-variáns.

Az Ouest France hírportálértesülései szerint az első francia koronavírus-mutánssal fertőzött pácienst a bretoni Lanion kisváros kórházában találták, az érintett személy azonban már felépült a betegségből.

Franciaországban eddig több mint 4 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, közülük 90 ezren estek áldozatául a kórokozó támadásának. A teljes ország területén kijárási tilalom van érvényben délután 6 és reggel 6 között, kivételt csupán a kutyasétáltatás és a munkahelyre való utazás képez.

Jean Castex miniszterelnök nemrég arról beszélt, hogy az epidemiológiai helyzet Franciaország több térségében is romlik, ami főként a brit koronavírus-mutációnak köszönhető, amely a fertőzöttek 60 százalékánál kimutatható.

Mindezek ellenére a kormányfő csak legvégső megoldásként tenne javaslatot egy országos zárlatra, ami viszont megpecsételné a nyugat-európai EU tagállam gazdaságának sorsát.