Clouds
21 Budapest
Dollár
344,86 Ft
Euró
371,08 Ft
Font
431,95 Ft
Bitcoin
26,811 $

Imran Khan felszólította támogatóit, vonuljanak az utcákra

Fotó: MTI/AP/K. M. Csaudari
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A volt pakisztáni miniszterelnök „szabadság-tüntetésre” szólította fel támogatóit Pakisztán-szerte, ám nem tudni, hogy ez milyen következményekkel jár, tekintve az elmúlt hét történéseit.

Az Al Jazeera jelentése szerint Pakisztán volt miniszterelnöke, Imran Khan „szabadság-tüntetésekre” szólította fel támogatóit országszerte, miután keddi, drámai letartóztatása Pakisztán-szerte erőszakos megmozdulásokhoz vezetett. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, végül a pakisztáni legfelsőbb bíróság lépett közbe a letartóztatás ügyében.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A volt pakisztáni miniszterelnök a YouTube-on szombat este tette közzé a támogatóinak címzett videóját, egy nappal azután, hogy a legfelsőbb bíróság közbenjárása nyomán szabadon bocsátották:

„A szabadság nem jön könnyen. Meg kell ragadni. Áldozatot kell hozni érte.”

Khan felszólította támogatóit, hogy helyi idő szerint vasárnap este fél 6-tól kezdődően egy órán át tüntessenek országszerte, „a legtávolabbi utcákban és falvakban” is. Khant tavaly áprilisi leváltása óta számos vád érte, pénteken pedig óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Noha Khant szabadlábra helyezték, pártjának több vezetője jelenleg is letartóztatásban van: Khan letartóztatását támogatói „emberrablásnak” minősítették, az incidens pedig sokkolta a lakosságot, és szinte azonnali erőszakos megmozdulásokat váltott ki.