Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,04 Ft
Euró
394,01 Ft
Font
467,77 Ft
Bitcoin
64,247 $

Így alakulhat át Magyarországon a kijárási tilalom és a boltrendszer: akár 23 óráig is kint lehetünk?

Nem kizárt, hogy a kijárási tilalom kezdetét akár 23 óráig kitolják, mivel egy új boltrendszer léphet érvénybe.

...svg content...Fotó: Illusztráció: Pixabay
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban már beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök kiemelten fontos bejelentéseket tett péntek reggel a Kossuth Rádióban, közvetlen azután, hogy részt vett az operatív törzs hajnali ülésén.

Sok fontos dologról esett szó, így azt is megtudhattuk, hogy zöld jelzést kapott a várandós nők oltása, akiket két vakcinatípussal olthatnak. Őket arra kérte Orbán, hogy regisztráljanak, mivel az új döntés értelmében ők is oltást kaphatnak. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Szintén fontos, hogy a kijárási tilalom akár este 11 óráig is kitolódhat, köszönhetően az új boltrendszernek, mely négyzetméter alapú lesz, ami azt jelenti, hogy 10 négyzetméteren mindössze 1 ember tartózkodhat.

Nyilván ennek a betartása és ellenőrzése nem lesz a legkönnyebb feladat, illetve nagyobbak lehetnek a sorok a boltok előtt. Emiatt várhatóan változni fog a kijárási tilalom, ami jelenleg 8 órától lép érvénybe, de az új rendszer miatt 10, vagy 11 órától lehet érvényes.

Rejtélyes vegyületeket találtak terhes kismamák szervezetében

Várhatóan szombaton minden részlet ismert lesz erről a Magyar Közlönyben, így az is megerősítésre kerülhet, hogy a boltok tovább tarthatnak nyitva. Most úgy tűnik, hogy nem este 7, hanem 9 óráig lehetnek majd nyitva a hosszabb várakozási idő miatt.

Jelentősen visszaesett a falusi szálláskiadók forgalma

A falusi szállásokkal foglalkozók árat emelni már nem nagyon tudnak, ehelyett a modern világ vívmányait próbálják minél inkább bevinni a helyeikre.