Ígéretes hírek érkeztek a Halo Infinite-ről

343 Industries
not image

Kulcsár Péter

2021. június 20. - 00:10

A 343 Industries fejlesztői csapata bejelentette, hogy még idén nyáron elérhetővé válik az Xbox-exkluzív game első játszható demója.

Talán mondanunk sem kell, mekkora csalódásként élte meg a gamer-társadalom, hogy a next-gen Xbox-konzolok rajtjára belengetett Halo Infinite érkezését elhalasztották, hiszen így a Microsoft játékgépei exkluzív cím nélkül maradtak.

Talán jobban is tették a redmondiak, hogy nem engedték megjelenni a játékot, a Cyberpunk 2077 pocsék, bugos rajtjából okulva pedig okos döntést hoztak azzal, hogy határozatlan időre elnapolták az indulást. A novemberi bejelentést követően, miszerint 2022-re tolták a játékot, rengeteg újítást eszközöltek a Halo Infinite-en, ami meg is látszódik mind gameplay, mind grafika terén.

A Game Rant magazin kiszúrta, hogy az E3 konferencián elhangzott fejlesztői beszélgetések során az egyik programozó elhintette, hogy a Halo Infinite multiplayer módjának bizonyos elemeinek finomhangolása már a végső stádiumba került, egyúttal hozzátette, a technikai tesztelések hamarosan megkezdődhetnek.

Mindez azt jelenti, hogy egy alfaverzió érkezhet, amelyhez azonban csak azok a kiváltságosok csatlakozhatnak, akik időben regisztráltak rá a Halo Waypoint rendszere keretében. Hogy erre pontosan mikor kerülhet sor, azt egyelőre nem tudjuk, ezért érdemes lesz nyomon követnünk a Microsoft gaming részlegének hivatalos közösségi médiájában felbukkanó bejegyzéseket.

A Halo Infinite teljes cross-platform előrehaladási és mentési rendszerrel lesz ellátva, ami azt jelenti, hogy Xbox achievementjeinket és save-jeinket PC-n ugyanúgy visszatölthetjük, így szabadon válthatunk számítógép és konzol között.

A Halo Infinite az eddigi pletykák szerint az idei karácsonyi szezonban jelenhet meg PC-re, Xbox One-ra, illetve a következő generációs Xbox Series X/S konzolokra.