Dollár
391,19 Ft
Euró
411,27 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
16,827 $

Újabb szög az Xbox koporsójába – PS5-re is érkezik egy korábban Microsoft-exkluzív játék

Bloober Team
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Mi sem bizonyíthatja jobban a redmondi vállalat gaming részlegének lemaradását, mint hogy a japán rivális a saját konkurenciájától vásárolja meg azokat a game-eket, amelyekkel még egyáltalán hirdetni lehetett az Xbox exkluzivitását.

A Bloober Team fejlesztői stúdió horrorjátéka, a The Medium 2021. szeptember 3-án fog debütálni PS5-ön, és megkapja majd a DualSense kontroller által támogatott technológiákat, legyen szó az adaptív ravaszról vagy a haptikus visszajelzésről – adta hírül a Gamespot magazin.

Soron kívül Putyin elhúzódó háborúra számít, de nem rendel el újabb mozgósítást

Az egyelőre nem világos, hogy kizárólag PS5-re érkezik-e a game, vagy esetleg PS4-re egyaránt megjelenhet, ám utóbbi lehetőség talán kizárható, hiszen amikor Xbox One-ra kiadták az alkotást, utána még hónapokat kellett várni a PC-s, illetve a Series X/S-es rajtra.

A Sony hivatalos YouTube-csatornájára mindezközben feltöltötték a The Medium nagyjából másfél perces trailerét, ami a gameplay-ből kiemelt elemekre épül, továbbá több idézettel is telehintették, melyek a főszereplő száját hagyták el a missziók során.

A játék egyébként viszonylag jól teljesített eladások szempontjából, egy hónapon keresztül még a Steam értékesítési listáit is vezette, míg a kritikusok szintúgy pozitív pontszámokkal illették meg, a teszteken általában 7 és 9 pont között zárt.

Ha a szerencsések közé tartozunk, és sikerült beszereznünk magunknak egy vadonatúj, next-gen PS5 konzolt, akkor mindenképpen érdemes lesz ősszel beruháznunk a játékra, hiszen 4K felbontás mellett olyan élményben lehet részünk, amibe szó szerint beleborzonghatunk.