Újabb érdekes funkció érkezhet a PS5 konzolokra

Sony
not image

Kulcsár Péter

2021. május 25. - 15:19

A Sony legújabb szabadalma forradalmasíthatja a nehézségi szintekből adódó problémák megoldását.

Talán már mindenki átélte azokat a frusztráló, már-már idegesítő pillanatokat játszás közben, amikor egyszerűen képtelenek vagyunk túllépni bizonyos küldetéseken, és nem tudjuk teljesíteni a feladatokat, bárhogyan is próbálkozunk.

Korábban különböző magazinokból vagy ismerőseinktől jöhettünk rá a pályák nyitjára, manapság azonban elég felütnünk néhány online fórumot, és máris megkaphatjuk a szükséges információkat a továbblépésre, ám ez is rengeteg időt vehet el.

A Sony gondolt erre is, a legutóbbi szabadalmuk alapján ugyanis egy Game Help nevű funkció épülhet be a PS5 konzol operációs rendszerébe, amivel elősegíthetik a gamerek különböző játékokban való tájékozódását.

A Game Helpet úgy alkották meg, hogy ha elakadunk, egyetlen gombnyomással előhívhassuk, az algoritmus pedig azonnal rákeres helyettünk a segítségre, legyen szó éppen egy walkthrough videóról vagy útmutatóról, így szinte néhány másodperc alatt rájöhetünk, hol rontottunk el valamit, illetve mit kéne tenni, ha tovább szeretnénk haladni.

A szabadalmat 2021. május 20-án jegyezték be, ami azt jelenti, hogy akár már idén bekerülhet a PS5 szoftverébe, ám erre még azért nem érdemes mérget venni, hiszen a japán vdieójáték-ipari óriás egyelőre csak a tesztfázisban járhat a funkcióval – írta a Game Rant magazin.

Az is elképzelhető, hogy nem egy exkluzív szolgáltatásról van szó, hanem egy univerzális megoldásról, amit a PS5-ön kívül a PS4-es felhasználók szintúgy kiélvezhetnek majd, ezáltal a korábbi generációs játékgépek júzerei egyaránt jól járhatnak.