Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,81 Ft
Euró
384,26 Ft
Font
451,83 Ft
Bitcoin
69,437 $

Újabb holttest került elő, több mint egy héttel a baltimore-i hídomlás után

Három embernek továbbra sincs nyoma.

...svg content...Fotó: MTI/AP/NTSB
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, múlt héten összeomlott egy baltimore-i híd, miután egy teherhajó ütközött neki. Az incidenst követően több embert kerestek a vízben, halálos áldozatról kezdetben nem érkezett hír. Később fény derült rá, hogy a híd központi elemének roncsa közelében megtaláltak egy a furgont, benne két áldozattal.

Azóta megerősítésre került, hogy összesen nyolc ember zuhant a folyóba, akik közül két embert élve tudtak kimenteni, a többieket eltűntként tartották nyilván. Ám egy nappal később azt közölték a hatóságok, hogy leállítják a keresést, mondván, nagyon kevés rá az esély, hogy további túlélőkre találjanak. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: megtalálták a fiatal lány, az utolsó áldozat holttestét

A korábbi tájékoztatások szerint a halálos áldozatok többsége latin-amerikai születésű munkás volt, akik a katasztrófa éjszakáján javítási munkálatokat végeztek a híd útfelületén. A híd akkor omlott össze, amikor a munkások szünetet tartottak, a járműveikben voltak ekkor. Azóta viszont a roncsok eltávolítását is megkezdték.

Április elején kiemelték az első, 200 tonnás darabot a vízből, ám több száz tonnát kell megmozgatniuk a szakembereknek, kisebb részekre vágva tudják csak kiemelni a híd darabjait. A kiemelést követően pedig a darabokat egy uszályra helyezik, majd a szárazföldre szállítják. A kormányzó szerint egy bonyolult és komoly erőfeszítést igénylő munkáról van szó.

Ám nemrégiben arról érkezett hír, hogy a harmadik áldozatot is megtaláltak péntek este: mindezt Brandon Scott, Baltimore polgármestere is megerősítette. A Fox beszámolója szerint több mint egy héttel a hídomlás után találtak rá egy furgonra, benne a 38 éves férfi holttestével. A jármű 25 méter mélyen volt, három embernek továbbra sincs nyoma.

A legidősebb galaxisok születésének lehetett szemtanúja a James Webb űrteleszkóp

Alig néhány százmillió évvel az ősrobbanás után jöhettek létre.