Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,85 Ft
Euró
393,32 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
66,832 $

Összeomlott egy baltimore-i híd, miután teherhajó ütközött neki (videó)

Legalább hét embert keresnek a vízben.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A jelentések szerint összeomlott egy baltimore-i híd, miután nekiütközött egy teherhajó. A rendelkezésre álló információk alapján az incidens kedden kora reggel, a Maryland állambeli Baltimore-ban történt, s a Patapsco folyó felett átívelő, több mint 2,5 kilométer hosszú, négysávos Francis Scott Key hídról van szó.

A rendőrség tájékoztatása szerint több jármű is volt a hídon, amikor a baleset történt, s legalább hét embert keresnek a vízben. A történtek miatt mindkét irányban minden sávot lezártak, és a forgalmat elterelik – tette hozzá a Marylandi Közlekedési Hatóság (MTA) az X-en megjelent bejegyzésében. Halálos áldozatról egyelőre nem érkezett hír. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A Reuters a New York Times-ra és az Associated Pressre hivatkozva azt írja, a rendőrséget hajnali fél kettő körül értesítették az incidensről, s a balesetet egy szingapúri zászló alatt közlekedő teherhajó okozta, amely a Dali nevet viseli. Úgy tudni, hajnali 1 órakor indult útnak Baltimore-ból, és a Srí Lanka-i Colombo volt az úti cél.

Brandon Scott, Baltimore polgármestere is megszólalt az ügy kapcsán, az X-en közzétett posztjában azt írta, már úton van a baleset helyszínére. „A mentőszolgálat szakemberei már ott vannak, a mentési munkálatok folyamatban vannak” – tette hozzá. Elmondása szerint folyamatosan egyeztet a tűzoltókkal, katasztrófavédelmi személyzettel, és a helyi kormányzóval is.

A baleset pillanatát videón is rögzítették, amelyen látható, amint a híd dominószerűen összedől, miután a hajó nekiütközik. Azt nem tudni, honnan származik a felvétel – teszi hozzá a The Straits Times. Megjegyzik azt is, más hivatalos közlemény egyelőre nem jelent meg, minden bizonnyal a későbbiekben várhatók bővebb információk.

Tóth Gabit gyakrabban említették az online médiában tavaly, mint Szoboszlai Dominiket

Pedig a magyar klasszis labdarúgó nem kis eredményeket ért el, s nemzetközi szinten is hatalmas népszerűségre tett szert.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.