Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,557 $

Hollik szerint a baloldal egyre többet hazudik a külföldi kampánytámogatásokról

Hollik István szerint a baloldal egyre többet hazudik a nagy sajtóvisszhangot kapott ügyben.

...svg content...Fotó: Hollik István, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője felszólal a „Magyarország gazdasági érdekeinek védelmével ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról” szóló politikai nyilatkozat vitájában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 11-én. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A „dollárbaloldal” egyre többet hazudik a hónapok óta húzódó külföldi kampánytámogatásokról – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója, felszólítva a baloldalt a pénz forrásának megnevezésére.

Hollik István az MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta, a „guruló dollárok ügyében” először csak néhány száz millió, aztán 1,8 milliárd forintos támogatásról beszélt a baloldal. A most nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésből azonban tudható, hogy valójában 3 milliárd forint külföldi támogatást kaptak. Ennyi pénz érkezett a Soros Györgyhöz köthető Action for Democracy nevezetű szervezettől. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Értékelése szerint ez óriási összeg, főként azzal összevetve, hogy egy a választáson induló párt vagy pártszövetség, amennyiben minden választókerületben indít jelöltet, nagyjából 830 millió forint állami támogatásra jogosult.

A dollárbaloldal tehát több mint háromszor annyi pénzt kapott külföldről, mint amennyi a maximálisan igénybe vehető állami támogatás összege, és így kampányfinanszírozásának nagy része külföldről származott. „Ilyen az elmúlt harminc évben nem fordult elő, ezért ez a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb botránya” – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Éppen ezért itt az ideje, hogy a dollárbaloldal vezetése, élén Gyurcsány Ferenccel, végre elmondja, kitől kapták ezt a temérdek pénzt, és mit kért a pénzért cserébe – jelentette ki Hollik István.

(MTI)

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.