Dollár
426,35 Ft
Euró
421,07 Ft
Font
481,56 Ft
Bitcoin
19,975 $

Hollandok Barcelonában: Depay-tól máris megválna a klub

Fotó: EPA/Quique Garcia
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. december 20. - 06:34

A hollandok helyzete mindig különleges volt Barcelonában, most azonban nem nagyon remekelnek. 

A Barcelonát egy láthatatlan szál köti a holland játékosokhoz, amely még Cruyff és Michels korában kezdődött, majd olyanokkal folytatódott, mint Rijkaard vagy Koeman. A 2021-es év vége azonban kritikus a holland játékosok számára, a négy holland, Luuk de Jong, Sergiño Dest, Frenkie de Jong és Memphis Depay sem élete formájában szerepel. 

Soron kívül Diákjai előtt esett össze egy tanárnő, kollégája kezdte meg az újraélesztését

Luuk de Jong nem tudta megszilárdítani a helyét a Xavi által vezetett csapatban, ezért a katalánok nem vonakodnak megválni tőle, ha januárban tudnak számára csapatot találni, a hírek szerint a Valencia szívesen fogadná a játékost, ezért biztosan lesznek egyeztetések a két alakulat között a játékosról, akinek az értéke a Transfermarkt szakportál szerint még mindig 7,50 millió euró.

Sergino Destben a Bayern elleni BL-mérkőzés alkalmával csalódott az edző, ekkor meggyőződött róla, hogy a Hollandiában született, de amerikai útlevéllel rendelkező játékos nem elsajátítani a híres pozíciós játék alapjait, ezért kitárta előtte az ajtót. A 30 millió eurós piaci értékkel rendelkező Dest nem akar távozni, de mivel egy év múlva kezdődik a világbajnokság, veszélybe kerülne a szereplése, ha nem kapna rendszeresen játéklehetőséget – írja az AS

Xavi az Elche-meccs után megvédte Frenkie de Jongot, de megmutatta neki, hogy nem érinthetetlen ő sem. Az egykori Ajax-játékost Riqui Puiggal cserélte le, Gavit és Busquets-et hagyva középen. De Jong helye egy ideje már kérdéses, de bíznak benne, ugyanis tudják, hogy nem véletlen becsülik a piaci értékét 86 millió euróra, valamint emlékeznek a korábbi időszakaira, amikor remekül játszott és rengeteg gólt szerzett.

Memphis Depay jelenleg sérülésekkel bajlódik, a Szuperkupáig biztosan nem fog pályára lépni, és úgy gondolja a vezetés, hogy megválnának tőle az átigazolási időszakban. Olyan erősítés jöhet a helyére, mint Ferran Torres, ráadásul most még kaphatnának érte pénzt, ugyanis egy év hátra van a szerződéséből.