Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Hivatalosan is bejelentette a Barcelona Xavi utódját (videó)

Megvan az FC Barcelona új edzője, aki a következő években irányíthatja a katalán csapatot a LaLigában.

...svg content...Fotó: Unsplash/Tim Roosjen
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról már mindenki értesülhetett, Xavinak végül mégis távoznia kellett a Barcelonától. Hiába győzte meg a vezetőség, ami hónapokba került, egyetlen nyilatkozat elegendő volt ahhoz, hogy minden megváltozzon. Egy 180 fokos fordulat végén Laporta elnök kénytelen volt kirúgni Xavit, aki könnyes búcsút vett a csapattól.

Ugyanakkor nincs benne harag, és tisztázta, nem kér végkielégítést, illetve egy nap szeretne visszatérni, hogy újra a Barcelona edzője legyen. Már azt is tudni, pontosan mekkora összeget kapott a távozásával, ami lényegesen nagyobb is lehetett volna, de Xavinak a legkisebb mértékben sem a pénz számít. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Most pedig hivatalosan is bejelentette a Barcelona az új edzőjét Hansi Flick személyében, aki 2026 júniusáig írta alá a szerződését. Nyilván, ha hozza az eredményeket a szakember, akkor tovább is maradhat, első körben azonban csak 2 évre kötelezte el magát.

Hansi Flick ugyan még mindig csak 59 esztendős, többek között azt is elmondhatja magáról, hogy a Bayern Münchent, valamint a német válogatottat is irányította. Igaz, egyik esetben sem hosszú évekről van szó, mert a bajorok kispadját 2019 és 2021 között foglalhatta el, addig német nemzeti tizenegyet 2021-től 2023-ig dirigálta.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.