Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

Körülbelül egy hónapja arról érkeztek hírek, hogy a YouTube után a Messengerrel is probléma van: előbbi kapcsán az okozott nehézséget, hogy az app rendszeresen összeomlott, ha pedig be is töltődött a videó, a hozzászólások például nem voltak megjeleníthetők, míg a Facebook üzenetküldőjét illetően több felhasználó is arra panaszkodott, hogy nem tudtak üzenetet küldeni, ugyanis az oldal folyamatosan felfelé lapozott a beszélgetésekben.

Most a HVG olvasói beszámolókra hivatkozva azt írja, kedden újfent probléma támadt a Messenger alkalmazás androidos változatával. A panaszok arról szólnak, hogy a chatfejek („buborékok”) nem nyílnak meg – legalábbis nem úgy, ahogyan kellene. Ahelyett ugyanis, hogy az adott beszélgetés nyílna meg, a beérkező üzenetek listája jön csak be. Tehát ha valaki meg szeretné tekinteni a beérkező üzeneteit, és válaszolna azokra, csak innen tudja megtenni, a beérkező buborékokból nem. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Egy felhasználónál a chatablakban az üzenet helyett egy üres, egyszínű háttér töltött csak be, semmi más, míg valaki más azt állította: azután tapasztalta a jelenséget, hogy már muszáj volt frissítenie az alkalmazást a Play Áruházban. Emellett olyan is akadt, aki az androidos Messenger előzetes/bétaverzióját használva is tapasztalta a problémát, így lehetséges, hogy valamilyen központi, nem verzióspecifikus hiba áll a háttérben.

Ugyanakkor vannak, akiknél továbbra is rendben üzemel az alkalmazás. A lap megjegyzi, a téma kapcsán egyelőre nem nyilatkozott a Meta, az viszont tény, hogy a Messengert épp az elmúlt időszakban kezdték átültetni a végpontok között titkosított alapokra, ami komoly technológiai változtatásokat igényel. Például a cikk írója is tapasztalt iOS-en olyan értesítést, hogy muszáj frissíteni a Messengert, különben az hamarosan használhatatlanná válik.

Ilyesmi jellemzően több hónap után szokott megjelenni, jelen esetben azonban legfeljebb pár hete történt a legutóbbi frissítés – ez pedig utalhat arra, hogy fontos változást eszközöl épp a Meta, ami járhat kisebb-nagyobb hibákkal. Ráadásul hamarosan a digitális piacokról szóló uniós jogszabály (DMA) is hatályba lép az EU-ban, ami a Metát is érinti – teszik hozzá a cikkben. Remélhetőleg a probléma mielőbb megoldódik, talán egy újabb frissítéssel, így érdemes olykor leellenőrizni azt a Play Áruházban.