Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Heten meghaltak karácsony napján egy orosz csapás következtében

Fotó: Megsérült lakóházak előtt járókelők a dél-ukrajnai Herszonban egy éjszakai orosz tüzérségi támadás után, 2022. december 21-én. MTI/EPA/Maria Senovilla
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Egy pillanatra sem állnak le a támadások Ukrajnában, semmiféle tűzszünetről nincs szó, még karácsonykor sem.

Ukrajna szerette volna, ha legalább karácsonykor nem ropognak a fegyverek, de a harcok folytatódnak. Karácsony napján is sorra esnek el a katonák, és ismét civil áldozatokról érkezett jelentés.

Soron kívül Január 29.: ilyen időjárás vár ránk vasárnap

A Sky News azt írja, hogy legkevesebb hét áldozatról tudni Herszonban, akik egy orosz csapás következtében hunytak el. Nem sokkal később Kijev megerősítette a támadást, és Zelenszkij terrorcselekménynek minősítette az esetet.

A Telegramon keresztül írta azt, hogy nem katonai létesítményeket lőttek az oroszok, és a támadásokat gyilkosságnak, megfélemlítésnek nevezte. Az ukrán elnök ezúttal is terrorista országnak jellemezte Oroszországot, mely szüntelenül támadja Ukrajnát.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, véget akar vetni a háborúnak, de Moszkva nem tud arról, hogy Ukrajnának lenne új béketerve. A felek hosszú hónapok óta még csak tárgyalni sem tárgyaltak egymással.

A kulcsot az USA jelentheti, mert lehetséges, hogy ez a béke csak akkor valósulhat meg, ha az amerikai kormány megállapodást köt az oroszokkal. Hasonló tárgyalásról sem tudni hivatalosan, csak pletykák voltak arról, hogy a két hatalom egyeztetett egymással.