Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
393,55 Ft
Font
467,47 Ft
Bitcoin
64,339 $

Hatalmas légvédelmi bevásárlásra készül a magyar hadsereg

A magyar állam a német Rheinmetall AG vállalt Oerlikon Skyranger légvédelmi rendszerét vásárolhatja meg az elkövetkező hetekben.

...svg content...Szolnok, 2020. december 18. Új Airbus H-145 típusú helikopterek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison 2020. december 18-án. Megérkezett négy új Zlin repülő, ezzel teljessé vált a magyar honvédség Zlin kiképző, futár és felderítő repülőgépflottája, és az ugyancsak a haderő-fejlesztési program részeként vásárolt Airbus H-145 helikopterek többsége is megérkezett - jelentette be a honvédség légierő-szemlélője a bázison tartott sajtóeseményen. MTI/Mészáros János
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Portfolio hírportál értesülései szerint Magyarország 35 milliméteres Oerlikon Skyranger légvédelmi rendszerek beszerzéséről tárgyal a német céggel. A vállalat elnök-vezérigazgatója, Armin Papperger elmondta, a következő generációs harcijárműveikbe bekerülő digitális eszközök fejlesztése is Magyarországon fog megvalósulni.

Papperger hozzátette, már zajlanak a tárgyalások a felek között, és azt is elárulta, hogy politikusaink azt szeretnék elérni, hogy a rendszereket a Lynx gyalogsági harcjárművekre szereljék. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

A vezérigazgató valószínűleg az Oerlikon Skyranger mobil légvédelmi rendszer Lynxre adaptál verziójáról beszélt, melynek alapját egy 35 milliméteres, konvojok és ellenséges drónok megsemmisítésére alkalmas gépágyú képezi.

Papperger közölte, Magyarország már most kulcsfontosságú része a Rheinmetall portfóliójának piaci és gyártókapacitásbeli szinteken egyaránt. Mivel hazánk már fizetett előleget a megrendelésekért, ezért a Rheinmetall már 2022-ben leszállítja a kész berendezéseket.

Kiderült az is, hogy a német cég Szlovákiával és Csehországgal szintúgy tárgyal a harcjárművek exportjáról.

A tárgyalások apropóján nemcsak északi szomszédunk és a csehek, hanem a vállalat hamarosan létesülő magyarországi gyárait működtető Rheinmetall Hungary-ben tulajdonrésszel rendelkező magyar állam is profitálhat.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.