Hasznos funkció érkezik az Android 12 operációs rendszerhez

mojandroid.sk
not image

Kulcsár Péter

2021. április 27. - 09:01

A mobilos operációs rendszerek királyának tartott Androidban jelentősen megújulhat, melynek következtében komoly ráncfelvarráson eshet át az értesítési sáv.

Szinte mindegyik új Android upgrade során változások történtek az értesítések terén, ez még akkor is igaz volt, amikor egyéb vizuális módosítást nem eszközöltek a Google mérnökei.

Az Android Police hírportál által kiszivárgott néhány fejlesztői képernyőkép alapján kiderült, hogy ugyanez lesz a helyzet Android 12 esetében is, az értesítések ugyanis vadonatúj dizájnt és előnézetet kapnak majd.

Az egymás fölé helyezett kártyákat külön lapok helyett egységesen jeleníti meg a rendszer, ami már Android 11-nél is megtörtént, ám ahelyett, hogy a megnyitásukat az alsó nyíllal tennénk meg, a gomb felülre került és rózsaszín árnyalatot kapott.

A különböző alkalmazások ikonjait is átméretezték, és sokkal letisztultabbá váltak, miközben a színeik maradtak a régiben, csupán nagyobb felületen látszik, éppen melyik app küldte ki az értesítést.

Az újításnak köszönhetően nemcsak a láthatóság javult, hanem a szövegnek is több hely jutott, így előnézetben egyaránt kényelmesebben böngészhetünk leveleink között. Az Android 12 fejlesztése jelenleg is javában zajlik, megjelenése az elkövetkező hónapokban várható.